Vikten av IT för ditt företag

IT har blivit en av de största branscherna i världen. Varje företag behöver något slags IT-system eller webbnärvaro för att passa i den globala marknaden. Mycket kan du göra själv tack vare användarvänliga program och appar men vissa saker måste du lämna över till IT-proffsen. 

Support

Om du har en sajt eller stort datasystem som slutar fungerar, står du där utan någon kunskap om hur du ska lösa problemet. Om du har köpt eller hyr datasystem brukar det alltid ingå någon form av support. För en sajt behöver du vända dig till de som hostar din domän. För större företag kan det till och med vara lättare och billigare med in-house support. 

Säkerhet

Dina kunders uppgifter får aldrig komma på villovägar. Företagshemligheter måste förbli hemliga och alla på företaget ska inte ha möjligheten att komma åt allt. Det ställer stora krav på säkerheten och där borde du lämna över arbetet till en firma som kan. IT-säkerhet, vare sig det handlar om kryptering eller brandväggar, är komplicerat och i ständig förändring. Som företagare har du inte tiden att sköta firman och skydda dig mot all hot. 

Lagring

Som företag är du tvingad att spara en massa dokument för bokföring, bokslut och på grund av Skatteverkets regler. Det enklaste är att lagra dessa i molnet och slippa hundratals pärmar. Molntjänster är billiga att köpa in och ger stor lagring för pengarna. Har du dock en större e-handel som producerar massvis med fakturor varje dag behöver du ett avtal som ger dig möjlighet till ännu större lagringsmöjligheter och tillhörande support.