Presenter till de anställda

Din personal är nog det viktigaste du har. Hur skulle du klara av att sköta företaget och göra kunderna nöjda om du behöver göra allt jobb själv? Då och då kan det vara dags att påminna personalen om hur mycket de betyder för företaget. 

Det är lätt att glömma bort hur essentiella alla är på firman och det är lätt för personalen att känna sig överflödig. I ett stort företaget är det svårt att se sitt eget värde i firman om man inte är chef eller VD. 

En present kan vara nåt så litet som en goodie bag med trycksaker från företaget. Du kan trycka saker på allt från USB-minnen till kläder och paraplyer. Det hjälper dig också att synas då personalen använder sig av produkterna utanför jobbet. 

Eller så kan du börja med att fylla på fikarummet då och då. Gratis fika eller frukt kan vara nyckeln till dina anställdas hjärtan. Det finns företag som du kan beställa abonnemang av, då kör de ut en fruktkorg eller fikabröd en eller flera gånger i veckan. 

Andra presenter kan vara bonusar eller bjuda ut på middag kring högtiderna. Var dock beredd på att dina anställda kommer att vänja sig vid den lyxiga behandlingen och förvänta sig en middag nästa år också. Är du inte villig att göra det, är det bättre att göra spontana utbjudningar som inte är samtidigt som de stora högtiderna.