Jobbresor - tänk på detta

Att resa i jobbet blir allt vanligare. Man vill inte längre ta hand om sina kunder eller sköta affärer över telefon eller mail. Det är mycket mer personligt och visar med engegemang att resa till kunden, även om kunden har sitt säte i ett annat land. 

Att resa i jobbet kommer men en del hälsoproblem, om man reser för mycket. Exempelvis brukar man äta ganska dålig mat, lite för mycket socker och fett, och riskerar att gå upp i vikt. Var försktig med stora och feta middagar. Ät hellre lite mer grönt under jobbresorna och unna dig en pizza när du kommer hem istället.

Reser man över tidszoner kan man också drabbas jetlag där kroppen har svårt att ställa om dygnsrytmen. För att förhindra jetlag ska man försöka ställa om dygnsrytmen redan innan man åker. Du kan också prova att fasta i tolv till sexton timmar, det ställer om kroppen. Uttorkning och torr luft påverkar jetlag kraftigt. Unvdvik alkohol och kaffe under resan. En del flygplan har till och med justerat sin luft så att den är syrerikare och fuktigare, just för att minska jetlagkänslorna. 

Nästan alla som reser i jobbet har med sig en laptop för att kunna arbeta medan man reser. Men det är inte altlid man har tillgång till internet eller ens ström. Om datorn dör vill man fortfarande veta vad man har planerat. Därför borde man alltid ta med en kalender där man kan fylla i viktiga händelser och tider. Om datorn dör vet du fortfarande hur din dag är upplagd. 

Packa även med smarta saker såsom en bagagevåg. Du slipper betala dyra extrakostnader om du har shoppar lite för mycket. Ta hänsyn till dina med passagerare och spela inte upp ljud högt, använda hörlurar. Tänd inte lamporna i taket om personen bredvid försöker sova. Skaffa hellre en liten vridbar USB-lampa som du kan rikta mot bordet eller mot boken du sitter och läser.

Det är inte alla som gillar att resa om än det är en del i det dagliga arbetslivet. Visst man kan bli van till en viss del, men som vi brukar säga borta bra men hemma bäst. Många som reser inom arbetet nrukar se till att få det så bekvämt som det bara går på sina hotellrum, det kan vara att ta med sig någon sak hemifrån som gör att det kanske inte ser ut som ett hotellrum.

Även om det kan vara stressiga jobbresor så gäller det att du kopplar av under tiden du är hemifrån. Stress är aldrig bra och det gäller att man kan stressa av efter slutförd dag. Antingen så kan du läsa en bok eller se en film om det passar bättre. Försök att koppla ifrån så mycket som det bara går.