Hur når du dina kunder?

Kunderna är viktiga för ett företag. Det kan förmodligen alla företagare som sysslar med kundkontakter skriva under på. Kunderna är ett företags uppgång eller fall och om de försvinner blir företaget inte särskilt långlivat. Därför gäller det att vårda befintliga kundrelationer och samtidigt skapa nya. En stabil och växande kundkrets skapar en trygg framtid för företaget. Hur når du dina kunder?

Det finns några viktiga framgångsfaktorer. Rykte. Marknadsföring. Tillgänglighet. Om du tar hand om de kunder du har genom att leverera bra varor och/eller tjänster samt ge ett bra bemötande även när det blir fel så kommer du stärka företagets rykte och automatiskt nå fler kunder. Ge det där lilla extra och få igen det i framtiden. En annan viktig del är marknadsföringen.

Hur framstår företaget utåt i reklam, på hemsida och så vidare? Det kanske är en god idé att kontakta en marknadsföringsbyrå för att utveckla den delen. Det är även viktigt med tillgänglighet. Fånga upp kunden medan du har möjlighet. Kunder väntar inte utan går till nästa om du inte finns där. Se till att kunderna på ett enkelt sätt kan få tag i någon på företaget och erbjud flera olika kommunikationsvägar som hemsida, e-post, telefon och kanske chatt och personliga möten.