En lyckad rekrytering

Att rekrytera ny personal kan ofta vara komplicerat och framför allt tidskrävande. Det är en ganska lång process och är man inte van att intervjua och anställa personal kan det vara svårt att bedöma vem som är bäst lämpad för tjänsten. Genom att följa vissa steg i processen kan man dock säkerställa att allt går rätt till och man hittar en lämplig kandidat.

Tillhör du en av dem som tycker att rekrytering tar alldeles för mycket tid i anspråk och hindrar dig från att ägna dig åt de uppgifter du egentligen borde prioritera? Då finns det en enkel och smidig lösning. Anlita en professionell headhunter som tar hand om hela rekryteringsprocessen och problemet är löst. Att anlita en headhunter har blivit allt vanligare speciellt i de större städerna. I Stockholm har utvecklingen kommit allra längst. Är du i behov av headhunting i Stockholm kan du till exempel vända dig till Head Agent, de hjälper dig med din rekrytering.

För att lyckas med en rekrytering är det viktigt att göra ett grundligt förarbete. Börja med att utforma en utförlig och precis kravprofil för tjänsten. Sedan går turen till platsannonsen. Den skall vara inbjudande och tillgänglig så att många läser den men ändå tydligt klargöra vilka erfarenheter och kriterier som krävs. Var sedan hård i den första sållningen. Det kommer alltid att finnas människor som söker trots att de inte har de rätta kvalifikationerna, se till att följa kravprofilen till punkt och pricka. Läs alla kvalificerade CV:n noggrant för att tidigt upptäcka eventuella lögner eller överdrivna meriter.

Viktigast av allt är intervjun. Även den mest kvalificerade och erfarna kandidat kan vara nervös inför en intervju. Det är därför viktigt att försöka skapa en god stämning under intervjun, låt den få formen av ett samtal mer än en utfrågning. Då kommer kandidaten komma bättre till sin rätt.