Dags att åka iväg på en personalresa

Under en lång tid gick det inte att göra någonting. Många jobbade hemifrån och det sociala umgänget försvann. Nu börjar det därför bli dags för personalen att hitta på något tillsammans. Satsa på en resa och upptäck en ny plats tillsammans. På så sätt blir det enklare att kommunicera på arbetet och ni får fina minnen ihop.

Skattefri studieresa gynnar företaget

Enligt skatteverkets regler behöver ni inte betala skatt när ni åker på konferens. Självklart finns det vissa krav som måste vara uppfyllda. Bland annat måste det finnas ett program för era aktiviteter. Dessutom ska sex timmar varje dag ägnas åt effektivt arbete. Annars är ni fria att planera resten av tiden som ni själva vill. Många företag gynnar personalen på detta sätt. Ni ska se att det går lättare att lösa problem efter en sådan resa.

Fjärran resmål går bra

Resan behöver ni inte hålla inom Sveriges gränser. Så länge ni reser inom Europa behöver ni inte motivera varför. Skulle ni däremot vilja ge er av till exotiska länder längre bort kräver myndigheter att ni har en stark anledning till besöket. Om ni sparar pengar på att resa längre eller har anknytning till platsen kan det gå bra. Kolla mer här för att planera personalutflykten.