Bli bättre på att göra affärer

Att vara företagare går ofta hand i hand med att vara säljare. Att sälja är företagarens jobb och försäljning är en essentiell del av företagets överlevnad och framgång.

Många ryggar tillbaka vid tanken på försäljning och vill helst inte framstå som någon jobbig telefonförsäljare. Att man känner sig obekväm handlar i grunden ofta om att man inte vet hur man gör och att man inte har så mycket erfarenhet av att sälja. Faktum är däremot att försäljning är en konst som alla kan lära sig och bli bra på. Det gäller att förstå att försäljning handlar om att hjälpa och förstå någon annan person eller företag. För att kunna göra detta är det viktigt att vara sig själv och skapa bra kundrelationer.

Att bli bra på att sälja är faktiskt något som alla kan lära sig. Hos affärskonsulten Magnus Josephson kan du lära dig mer om försäljning och hur ditt företag blir framgångsrikt. Magnus Josephson är konsult och rådgivare och erbjuder flera utbildningar som hjälper företag att lyckas vinna flera affärer. Det finns utbildningar för både myndigheter och företag som kan anpassas efter era specifika behov.

Nedan följer ett par generella råd om hur du blir en bättre säljare:

  • Lyssna. För att komma nära kunden och förstå dennes behov måste man vara en bra lyssnare. Genom att lyssna kan du snappa upp vad kunden verkligen vill och använda detta till din fördel.
  • Lär känna kunden. Försök att lära känna kunden så gott du kan och hitta gärna någonting som ni har gemensamt. Visa att du bryr dig om kunden och att du är intresserad av dennes behov.
  • Var ärlig. Det är viktigt att kunden känner förtroende för dig och därför måste du vara ärlig. Ofta kan kunden se igenom om du försöker dölja något eller få någonting att låta bättre än det är. Konsekvent ärlighet lönar sig i längden.
  • Fortsätt utvecklas. Det är viktigt att fortsätta utvecklas som säljare. Gå utbildningar, läs böcker och lyssna på föredrag kontinuerligt.