Att effektivisera sitt arbete

På de flesta arbetsplatser så är arbetsdagen 8 timmar. Och under den tiden så finns det kanske krav på att man ska hinna med så mycket som det bara går. Att effektivisera sitt arbete kan göra att man hinner med mer.

Nu är vi människor inga robotar utan det kan finnas dagar då vi är mer effektiva än andra. Men det är alltid en fördel att titta över rutiner hur man gör saker och ting. Det kan finnas tidstjuvar i alla sätt att arbeta och det gäller att man ser till så att det går så smidigt som möjligt i det arbete man gör.

När det kommer till maskiner så kan man mäta den effektiva tiden som maskinen producerar. Det går också att titta på flaskhalsar i produktionen som går att göra mer effektiva. Där går det att ställa om så det blir mer effektivt. Likadant är det med oss människor att vi kan tänka på ett annat sätt för att göra en viss sak snabbare.

Det gäller bara att komma på hur man ska lösa detta och träna sig till hur man ska göra för att arbetet ska gå snabbare. Det kan vara enklare att bygga om en maskin än att få en människa på andra tankar.