Arrangera företagsaktiviteter

Företagsaktiviteter av olika slag håller igång företaget och tar det till nya nivåer. Det kan handla om allt från att visa upp sig och skapa kontakter till att utveckla och stärka personalen. Ett aktivt företag har alla möjligheter till att växa och utvecklas.

Interna företagsaktiviteter gynnar ofta personalen och i förlängningen även företaget. Det kan röra sig om teambuilding-dagar där gruppsammanhållning och samarbete stärks eller personalfester och mindre resor där företaget visar sin uppskattning gentemot personalen. Självklart avgör företagets resurser vilka valmöjligheter det finns för att skapa aktiviteter för personalen, men även ett företag med mindre medel kan skapa roliga och nyttiga aktiviteter för sin personal. En personal som känner att företaget bryr sig som sina anställda blir i regel mer lojala och i slutändan kan produktiviteten öka.

Andra former av företagsaktiviteter kan vara satsningar på hälso- och friskvård. Man kan exempelvis arrangera någon form av skojtävlingar eller utmaningar när personalen får poäng för hur mycket motion och fysisk aktivitet de utför med en liten belöning till de som är med. Stegräknartävlingar är andra ofta uppskattade arrangemang som stärker sammanhållningen, ger en friskare personal och som kan ses som en rolig aktivitet. Kanske företaget kan sponsra med stegräknare?

Externa företagsaktiviteter kan vara exempelvis deltagande i mässor och andra aktiviteter eller att man välkomnar allmänheten att komma på studiebesök.